Training ‘(H)erkennen van verlies’ geaccrediteerd voor huisartsen!

De training ‘(H)erkennen van verlies’ is geaccrediteerd voor bestaande toetsgroepen van huisartsen door de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), huisartsenkring Nijmegen e.o.

Over de training: ‘(Huis)artsen worden dagelijks geconfronteerd met ziekte en overlijden van patiënten, waardoor verlies en rouw zichtbaar aanwezig zijn in hun spreekkamer. Verlies en rouw zijn echter ook minder zichtbaar aanwezig in diezelfde spreekkamer: welk verlies ligt er mogelijk achter de somatische klachten van een patiënt en welk verdriet draagt de (huis)arts zelf met zich mee.

Er bestaan nog veel mythes over verlies en rouw. In deze training wordt aandacht besteed aan de meest recente kennis en inzichten over verlies. In diverse werkvormen krijgt de (huis)arts meer kennis en vaardigheden om verliezen van de patiënt te herkennen en te erkennen. Daarnaast wordt de (huis)arts uitgenodigd om ook zijn/haar eigen verliezen te herkennen en te erkennen. Daarbij wordt verkend welk effect deze laatste hebben op zijn/haar functioneren als (huis)arts: in het contact met de patiënt en in zijn/haar eigen veerkracht’.

De training is 2 aaneengesloten dagdelen van ieder 3 uur. De kosten zijn €345,- p.p. incl. koffie, thee en lunch, excl. 21% BTW. Min. 6 en max. 12 deelnemers. Locatie en datum: in overleg.

Heb je ook interesse in deze training voor jouw toetsgroep / intervisiegroep of team? Neem vooral contact met mij op!